Dinnyetámadás

 2016.07.27. 21:47

Napokon át a 10/A épületei között egy görögdinnye maradványai voltak láthatóak.

2016_kondorosidinnye.jpg

Nem az udvaron tahó módon történő falatozásról van szó, annál az eset súlyosabb. Múlt héten a 7. ütem 4. emeleti erkélyéről dobta ki valaki, feltehetőleg azért, mert nem díjazta a gyerekzsivajt. A becsapódási helytől nem messze gyerekek játszottak. Szerencsére nem történt tragédia.

Az illető helyében nem mutatkoznék jó darabig azon az erkélyen.

Címkék: gyermek

Mit szívott?

 2016.07.20. 23:05

Elég bizonytalan az a lakó, aki ezzel a zavaros írással örvendeztetett meg minket.

Az utolsó mondatot emelném ki: "Tönkreteszi az életet, és felér a bűnözéssel."

2016_illatosito.jpg

Kérem szépen, ez sokkal durvább, mint a sorozatos keréklopás, a késelés és a teremgarázsba szarás.

Címkék: faliújság

Hummer a tilosban

 2015.12.05. 12:22

Ma délben nyolc autó állt a Kondorosi lakópark előtt, félig a járdán tilosban. Köztük volt egy Hummer H1-es terepjáró is, amelynek a rendszámnyilvántartás szerint pirosnak kellene lennie.

151205_kondorosihammer.jpg

A köztereseknek biztos tetszett volna.

Címkék: parkolás

Listáznak a Jehova Tanúi?

 2015.12.01. 18:28

Már a lakóparkunk sincs biztonságban a hittérítőktől. A Jehova Tanúi egyház képviselői nem ám csak úgy röplapoznak, névre szólóan dobálják be a borítékba rakott üzeneteiket a lakók postaládáikba.

Jó magam egy fiatal lánnyal és fiúval futottam össze a kapuban. Illedelmesen köszöntek. Úgy láttam, előre el voltak készítve a borítékok, és keresték a címzetteket. Ez viszont azt jelenti, előzőleg beszerezték a neveket és címeket. Ezt viszont legálisan - az én esetemben biztosan nem, mert a Belügyminisztériumnál letiltottam - nem tehették meg, feltehetőleg a postaládákról vagy a kaputelefonról írták le.

jehovatanui.jpg
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint személyes adatnak minősül az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.

A Jehova Tanúinak a nevemet és címemet sosem adtam meg, így a listájuk, adatbázisuk az adataimat legálisan nem tartalmazhatja. Ezúton üzenem nekik, nem szeretnék velük még egyszer összefutni, de legfőképpen levelet kapni tőlük.

A Wikipédián megtalálható információ szerint a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház resztoriánus vallási felekezet, multi kiadó vállalat, hivatalrendszer, az amerikai Jehovah's Witnesses, Watchtower Bible and Tract Society magyarországi szervezete. Magyarországon 1989 óta bejegyzett egyház.

A bűneik és tilalmaik közül néhány, amely alapján tuti nem vagyok való közéjük:

  • Állami, vallási ünnepek megtartása vagy azokon, azokban aktívan részt venni helytelen, mert sérti a politikai semlegességről, ill. a hamis vallástól való elhatárolódásról szóló bibliai tanításokat, így a kisegyház elveti a közösségi-nemzeti összetartozás alapjait, és (végső soron) ellensúly nélküli kozmopolitizmust hirdet.
  • Vérátömlesztést és egyes vérkészítményeket ill. az ezeket tartalmazó (gyógy)szereket elfogadni bűn, de a vér különböző frakcióit tartalmazó készítményeket elfogadhatják, ha lelkiismeretük megengedi.
  • A politikai életben való részvétel ellentétben áll az igaz-keresztényi egyéniséggel (nem szavaznak, nem töltenek be politikai tisztséget vagy ezzel összefüggő állást), mivel ez sértheti a semlegesség álláspontját. Hitük szerint az emberiség minden problémáját csakis Isten Királysága oldhatja meg, ezért nem várják azok megoldását földi kormányzatoktól.
  • A hadviselést-katonai szolgálatban való részvételt nem vállalják. Katonai szolgálat, magas állami, politikai tisztségvállalás elítélendő, mindenki Krisztus királyságához legyen lojális. Ha valaki katonaságot vállalna, az esetben bevetés esetén gyilkossá válhatna.
  • Horror- és pornófilmeket nézni, ill. ilyen tartalmú könyveket olvasni helytelen, előbbit erőszakos tartalma, utóbbit a „nemi erkölcstelenségre” való ösztönzés miatt.
  • Szellemi gyengeségnek és veszélyes irányú gondolkodásnak minősül a születésnapok, névnapok, hagyományos keresztény ünnepek ünneplése vagy azokon való akár passzív részvétel is. Helytelen az ilyen alkalomból történő ajándékozás, gratulálás stb. Ennek oka szerintük az, hogy ezek az ünnepek pogány - tehát nem keresztény - eredetűek, valamint a Bibliában említett összes születésnapi ünnepség helyteleníthető kontextusban jelenik meg (gyilkossággal, dorbézolással párosultak, melyeket pogány személyek ünnepeltek).

Címkék: betolakodók

A bosszú

 2015.11.29. 11:27

Az év egyik legütősebb sztorijára derült fény a 10/B faliújságra kitett tájékoztatóból. A kicsit kesze-kusza történet lényege, hogy a 10/B közgyűlése többedik alkalommal is elutasította a lakópark többi társasháza által fizetett őrzés-védéshez való csatlakozást, ezért a kamerarendszerük rögzítőjét egyszerűen kihúzták.

A rögzítő a kamerák 2012-es felszerelése óta a Fehérvári úti társasház garázsában, az őrbódéban volt elhelyezve. Ide a közös képviselet rakatta, gondolván, majd a 10/B is csatlakozik az őrszolgálathoz, és akkor majd az élőképet az őrök folyamatosan nyomon követik. Hát nem. A közös képviselet viszont nem intézkedett a májusi közgyűlés óta a rögzítő áthelyezéséről a 10/B épületébe.

A Fehérvári úti társasház Számvizsgáló Bizottságának nem tetszett, hogy nem tudja csökkenteni az őrzés-védés nem éppen csekély költségét a 10/B csatlakozásával, így kicsinyes bosszúval - néhány napos ultimátum lejárta után - az egyik őrrel kihúzatták a rögzítőt a konnektorból. Erre semmilyen joguk nem volt.

Ha minden igaz, több hetes kimaradás után a kamera képeinek rögzítése újra megoldott a 10/B-ben.

Címkék: kamera képviselet