Lomtalanítás magyar módra

 2017.09.24. 19:24

Bele sem merek gondolni, miként zajlott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél az a brainstorming, melynek végén megszületett a zseniális ötlet: lomtalanítás 18 órától, a lomok elszállítása másnap.

A nagy nap ráadásul a mi esetünkben szeptember 24-ére, vasárnapra esett. Hát persze hogy mindenki várta, hogy 6-ot kakukkoljon az óra, és utána rakta ki a lomokat a ház elé. Mert nagyon megijedtek a lakók az FKF szabálysértéses fenyegetésétől.

170924_kondorosilomtalanitas.jpg

A képen az látható, hogy 18 óra előtt pár perccel, amikor még semmi sem lehetne kint, hogy néz ki az utca.

A borsodi migránsok persze mindent széttúrnak, nagy valószínűséggel nem olvasták a 2012. évi CLXXXV. törvény 43. §  (2) bekezdését: "A lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a Koordináló szerv tulajdonát képezi és egyben a közszolgáltató birtokába kerül." Persze ez senkit nem érdekel.

Címkék: lomtalanítás

Erre is szarni fog?

 2017.08.19. 08:02

Reagált az egyik lakó a lépcsőházban a teremgarázs ajtajánál történt afférra.

2017_facebook_szar_1.jpg

Az üzenet egyértelmű.

2017_facebook_szar_2.jpg

Remélhetőleg a DNS minta össze lesz hasonlítva ezzel.

Címkék: lépcsőház

Rendőrségi kordonnal kerítették körbe a Kondorosi úti OMV benzinkút egy részét. Az ember azt hihetné, hogy valami nagy bűntény történt, a helyiek azonban rövid úton levették, valójában miről van szó.

170816_kondorosiparkolas_1.jpg

A benzinkúton évek óta megy a fizető parkolás a kutasok zsebére. Emiatt mindig bójáznak, szalagoznak részeket, hogy legyen hely az extrán fizető kuncsaftoknak. Persze ezt csak azok szívják, akik tényleg a kútra jönnek kocsival, és míg a Spar Expressbe bemennek, le szeretnének parkolni, csak nincs nagyon hová.

170816_kondorosiparkolas_2.jpg

Most azonban mindenen túltettek. Feltehetőleg egy rendőrségi helyszínelésből visszamaradt, POLICE feliratú kordonszalagot nyúltak le, és azt használják.

Kíváncsi lennék, hogy mindehhez mit szólna az OMV központ, a NAV és a rendőrség.

Címkék: rendőrség parkolás benzinkút

Rosszul indult a Kondorosi út 8/B élete. Azaz, lényegében el se indult. A beruházó által üzemeltetésre megbízott SZ&S Group Kft. ugyanis teljesen feleslegesen hirdetett 2016. május 15-én közgyűlést, mivel a társasház Alapító Okiratának bejegyzése ezidáig nem történt meg.

Már az egész összejövetel balul kezdődött, a Hotel Ventura első emeletén egy 50 fő alatti befogadóképességre tervezett terembe bezsúfoltak körülbelül 60 széket, és még így sem fértek el a tulajdonosok. Miért is fértek volna el, majd 300 lakás van a „társasházban”. Mindenesetre csak a tulajdonosok 36%-a képviseltette magát, de így sem volt elég a hely.

Az elején nyögvenyelősen kiderült, hogy a meghívó téves, alapító közgyűlésről szó sem lehet, hiszen azt a beruházó magára vállalta, erre a tulajdonosok meghatalmazást adtak neki, ahogy a Szervezeti-Működési Szabályzat elkészítésére is. Mivel a társasház még nincs bejegyezve, ez nem is történhetett még meg. E tekintetben (is) az SZ&S Group Kft. nagyon nem volt képben.

Mivel közgyűlésről szó sem lehetett, így jogilag csak lakógyűlésként lehetett értékelni az összejövetelt, és határozatokat sem lehetett hozni. Bár az az SZ&S Group Kft. képviselője (a jövőbeni társasházkezelő) elég dilettáns módon először erőltetni akarta, hogy legyenek szavazások, de majd a következő közgyűlésen ezeket meg kell erősíteni. Ez jogilag nonszensz, el is vetették a lakók.

Azért sorra lettek véve a meghirdetett napirendi pontok, ha már borsos áron megtörtént a terembérlet, és össze lettek trombitálva a tulajdonosok. Volt is értelme, pár érdekes dolog kiderült.

Számvizsgáló Bizottság:

Jól látszott, hogy vannak önjelölt emberek, akik már előzetesen összejátszottak az SZ&S Group Kft.-vel. A tulajdonosoknak nagyon észnél kell majd lenniük, kiket választanak be az SZVB-be. Mindjárt érthető is lesz, miért.

Szelektív hulladékgyűjtés:

A kukatároló nagysága nem megfelelő a szelektív hulladékgyűjtő kukák elhelyezése, ezért a Kondorosi út 12/A társasház mintájára a SZ&S Group Kft. egy kültéri szeméttárolót szeretne építeni a Kondorosi útra. Egy tulajdonos, aki ráadásul hulladékfeldolgozással foglalkozik, nagyon értelmesen elmagyarázta, hogy ennek milyen közegészségügyi, illetve 15 méteres körzetben bűzhatásai vannak, ráadásul pont az ő üzletétől 1,2 méterre lenne. Egy másik tulajdonos felhívta a figyelmet, hogy a közvetlenül érintettek 2/3-ának beleegyezésére lenne szükség a megvalósításhoz. Erre reális esély nincs.

A hulladékfeldolgozós tulajdonos tett is egy felajánlást, hogy 3 tömörítőgépet a társasháznak ajándékoz. Ebbe persze az egyik önjelölt SZVB-jelölt rögtön belekötött.

Kerítés:

Na itt bújt ki a szög a zsákból. Ezt a napirendi pontot értetlenül fogadták a tulajdonosok. Ki találta ki, miért vetette fel az SZ&S Group Kft.? A képviselőjének tájékoztatása szerint tulajdonosi javaslat volt, azt persze nem árulta el, kié. Merthogy a beruházó a lakások eladása előtt kimondottan állította, lesz egy nagy belső udvar, és nem lesznek a társasházak elkerítve egymástól.

A témában nagy lett a feszültség, mert az egyik önjelölt SZVB-tag elkezdett kioktatólag megnyilvánulni, hogy miért is vinnék a belső játszótérre a lakók a gyerekeiket. A kerítés ennek ugye útját állná. Erre az egyik tulajdonos felpattant, és rendkívül feszülten lecseszte, hogy mit képzel, mi köze van ahhoz, hogy ki hova viszi a gyerekét. Az illető úgy bepipult, hogy még a tettlegesség is benne volt a pakliban. Ezt az önjelölt SZVB-tagot amúgy többször a lakók helyre rakták, hogy maradjon csöndbe, amíg az SZ&S Group Kft. képviselője beszél, ne tartson már bunkó módon előadást párhuzamosan.

A kerítésépítés ügyét végül az egyik tulajdonos zárta le, aki elolvasta a bejegyzés alatt álló Alapító Okiratot, és ebben az szerepel, a tűzoltási felvonulási út miatt a belső ingatlanhatár nem keríthető el.

Őrség:

Itt már azért kezdett kibújni a szög a zsákbók, hogy az önjelölt SZVB-jelöltek az első, a Fehérvári úti társasházból rakták át az érdekeltségüket, ahol őrség is van. Ennek a havi több mint félmilliós költségéről a lakóknak majd dönteniük kell. Az azonban kiderült, szó sincs vagyonőrökről, mert akkor a vagyonőri rezsióradíjat kellene fizetni, hanem félpénzért van megbízva egy cég, az őrök valójában sárga mellényes humanoidok csak, vagyonőri jogosultság nélkül.

Kamerarendszer:

Ez egy nehéz ügy lesz, mert a tulajdonosok tényleges kétharmadának hozzájárulása szükséges. Ez lényegében lehetetlen, talán írásos szavazással. Az SZ&S Group Kft. és az önjelölt SZVB-tagok felvetése szerint az őrség és a kamerarendszer együtt hatásos. Arra azonban felhívta valaki a figyelmet, ha nem vagyonőri cég van megbízva a kameraképek folyamatos figyelésével, akkor jogszerűtlen az őrök tevékenysége, hiába olyan nézi, akinek van vagyonőri igazolványa, hiszen nem vele szerződött a ház.

A következő, igazi közgyűlés az Alapító Okirat bejegyzése, és beruházó által megtartott alakuló közgyűlés után várható. Érdemes eljönni.

Címkék: kamera szemét képviselet közgyűlés őrség

Polgár Sofőriskola

 2017.03.24. 18:24

Megtaláltam a taxisok, futárok és újgazdagok sofőriskoláját. A Polgár Sofőriskola tanulóvezető autója a lakópark előtt állt a megállni tilos tábla hatálya alatt, ráadásul félig a járdán.

170324_kondorositanulovezeto.jpg

Mint köztudott, és a táblázás alapján egyértelmű, a Kondorosi út lakóépületek felőli oldalán a Fehérvári úttól a Szerémi útig nem lehet parkolni.

Címkék: parkolás