Polgár Sofőriskola

 2017.03.24. 18:24

Megtaláltam a taxisok, futárok és újgazdagok sofőriskoláját. A Polgár Sofőriskola tanulóvezető autója a lakópark előtt állt a megállni tilos tábla hatálya alatt, ráadásul félig a járdán.

170324_kondorositanulovezeto.jpg

Mint köztudott, és a táblázás alapján egyértelmű, a Kondorosi út lakóépületek felőli oldalán a Fehérvári úttól a Szerémi útig nem lehet parkolni.

Címkék: parkolás

Jatt nélkül távozó ételfutár hagyhatott üzenetet a lakópark egyik liftjében.

170217_liftjatt.jpg

A pizzafutárokkal, ételfutárokkal amúgy elég sok a baj, az alap, hogy magasról tesznek a megállni tilos táblára, de van amelyik a garázslejáróban hagyja az autóját, más az egyértelmű tiltás ellenére az udvarra hajt be a motorjával, nehogy már sétálni keljen 30 métert. Az egyik szolgáltató futárjai meg előszeretettel ragasztgatják tele a házat a reklámmatricájukkal.

Ennek a suttyónak ezúton üzenem: jöhet vissza takarítani! Csak hogy tudja, kamerafelvétel van róla.

Címkék: lift rongálás

Bezárt a Príma

 2017.01.20. 18:39

Január 18-án végleg bezárt a Kondorosi úti CBA, legújabb nevén Príma. A polcok részben kiürítve, az egyik pénztárnál még a monitort se kapcsolták ki, az adománygyűjtő láda alján pedig ott figyelnek az aprópénzek.

Könnyeket nem fogunk hullajtani érte, mert évről évre egyre zuhant a színvonala, hiába nevezték át Prímára, ami elvileg a minőséget jelentené.

Az üzlet bezárásának legnagyobb nyertese a benzinkúton lévő SPAR express lehet, de ha jól csinálják, a Kondorosi lakóparkban lévő vegyes bolt is növelheti a forgalmát.

Egyes hírek szerint a Príma helyén Aldi nyílik.

Címkék: üzlet

Maradt a közös képviselet

 2016.12.02. 11:29

A 10/A rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy továbbra is az SZ&S Group Kft. (korábbi nevén Szelei és Serföző Kft.) látja el a közös képviseleti feladatokat.

Az elmúlt időben a ház fizetésképtelen lett, mert a beruházó nem fizette a közös költséget. A Számvizsgáló Bizottság csak mostanában eszmélt, próbáltak mélyebbre ásni, de nem tudtak szót érteni a közös képviselettel. A Számvizsgáló Bizottság így erősen azon volt, hogy lapátra kerüljön az SZ&S Group Kft.

A közös képviselet zseniális húzással elintézte, hogy a november 30-i közgyűlés előtt pár nappal a beruházó két cége rendezze az összesen 6 millió forintos tartozását, majd a beruházó megbízottja a nála lévő, csaknem 8000 tulajdoni hányaddal jelentős mértékben tudta befolyásolni a döntést, hiszen személyesen vagy meghatalmazással csupán a tulajdonosok harmada képviseltette magát a közgyűlésen.

A tulajdonosokat erősen megosztotta a kérdés, az indulatoktól és vulgáris kifejezésektől sem menten közgyűlésen számos valós vagy félreértésen alapuló probléma került terítékre. Az egyértelművé vált, hogy óriási hiba volt a Számvizsgáló Bizottság részéről korábban az érdemi ellenőrzések elmulasztása. A kettős aláírás is csak nemrégiben indult el. Kettős aláírás és igazi ellenőrzés nélkül pedig a társasházkezelők vígan éldegélnek. Ez a talaj a lakóparkban már csak a 12/A esetében adott.

Címkék: képviselet

Emberkedő bútorszállító

 2016.11.29. 14:35

Megvan a november hó legnagyobb tahója cím nyertese. A ponyváján minosegfuvar.hu internetcímet hirdető bútorszállító teherautóval a 12/A előtt teljesen felálltak a járdára, még egy szűk sávot sem hagytak, hogy elférjenek az emberek. Ezúttal nemhogy babakocsival, teljesen gyalogosan sem lehetett elférni.

161129_kondorosiparkolas.jpg

Miután a biztonsági őr (pontosítok: egy huszonéves pálcika) fogta magát, és elsétált mellette, egy lakó ment oda, és kérte a sofőrt, hogy álljon el. Erre a szimpatikus úriember kiszállt a volán mögül, és megfenyegette a lakót, aki időben odébb állt, mielőtt kiverik a fogsorát.

Sajnos mindez nem egyedi eset, sem a tilosban megálló, rendkívül balesetveszélyes helyzetet teremtő költöztetők, sem az, hogy a biztonsági őrök leszarják, holott feladatuk a szabálytalankodók elleni fellépés legalább szép szóval, ha nem megy, a közterület-felügyelet értesítésével.

Címkék: parkolás