Az idő mindent megold

 2018.11.11. 19:15

Igénytelen autósok, semmittevő közös képviselő. Meg is elégelte valaki ezt a 10/B teremgarázsában, és az olajban tocsogó beállóhelyeken trollkodott.

A 78-as parkolónál a pálcikaember meghozta a hatását, egy idő után eltűnt a szennyeződés.

2018_78_beallohely.jpg

A 81-es beállóhely használója nem vette a lapot a Takarítást kérek feliratra. Az igénytelenség dobogójának a legfelső fokára ő állhatott, ugyanis a szennyeződés eltávolítása helyett képes volt hónapokon át a kocsijával széthordani a teremgarázsban az olajat, aztán meg inkább kicsit oldalra állt be, nehogy a kerekeit érje a csúszós anyag.

2018_81_beallohely.jpg

A 87-es parkoló használója egy benzinkutat kapott. Ő mániákus olajcsurgató, aki agyatlan módon kartonpapírral próbálja megoldani a problémát.

2018_87_beallohely.jpg

A 81-es és 87-es helyen végül a mai gépi nagytakarítás segített. Ilyenből évente csak kettő van.

De kinek és mit kell tennie, ha kifolyik a benzin, gázolaj, motorolaj, vagy bármi más szennyeződés?

A Házirend C. 5.7 pontja így szól: „A teremgarázsban a járműből kifolyt olajfoltot, leesett sarat, egyéb járműről vagy járműből származó jelentős szennyeződést a jármű tulajdonosa saját költségén köteles haladéktalanul feltakaríttatni. Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy a Közös Képviselő intézkedik a takarításról, melynek költségét a jármű tulajdonosára ráterheli, az összeggel a közös költségét növeli.”

Van Tűzvédelmi Házirend is, amiben olvasható, hogy a kifolyt éghető folyadék esetén hol található olyan anyag, amivel a takarítás elvégezhető: „A teremgarázsban legalább 1 darab szóróeszközt és legalább 0,05 m3 mennyiségű felitató anyagot kell hozzáférhető helyen tartani. A társasház a vízfogadó helyiségben tart készenlétben szórható granulátumot szállító- és szóróeszközzel. A hozzáférést a gondnok biztosítja.”

Szóval ha valakinek folyik az olaja, akkor méltóztasson elvinni a szervizbe a kocsiját, a gondnoktól pedig segítséget kérni a takarításhoz. A közös képviselő meg dolgozzon meg a fizetéséért.

Címkék: parkolás képviselet takarítás teremgarázs

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr4514366635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása