Forgalomszervezési és tájékoztatási szempontból jó magyar módjára kezdődik a Kondorosi út felújítása a Fehérvári út és a Szerémi út közötti szakaszon.

A kivitelező Vianova 87 Zrt. a közös képviselet útján a társasházak hirdetőtábláira rakott ki tájékoztatást a munkálatokról, érdemi információ nélkül.

ertesites.jpg

Aztán egyszer csak egyirányúsították a Kondorosi utat a Fehérvári út felől a Szerémi út irányába. Na ez például egy olyan dolog, amiről nem ártott volna előre értesíteni a lakókat. A mélygarázsokból kihajtva nincsenek is tisztában vele, vígan megy a forgalom a Fehérvári út felé. Persze tudjuk, hogy a kihajtóknál nem kéne kötelező haladási irány táblát elhelyezni, mert nem minősülnek kereszteződésnek, de azért mégsem ártott volna. Természetesen forgalmi rend változása tábla sincs sehol.

A parkolás kérdése teljesen bizonytalan. A Szerémi út felől jobbra, az északi oldalra megállni tilos táblákat raktak ki a Reálig. Csakhogy egyirányú útról van szó, tehát a táblák rossz irányba állnak.

A KRESZ szerint egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad. Így most valójában az északi oldalon az út szélességéből adódóan nincs totális megállási tilalom. Így jogalapja sem lesz minden esetben az autók ígért elszállításának.

Nem tudni, hogy a parkolónak megnyitott régi tanpályára a be- és kihajtást tudják-e majd biztosítani a munkálatok során, nem is beszélve a társasházak mélygarázsairól, felszíni parkolóiról, és az sem világos, hogy a házakkal szemközt kialakított merőleges parkolók használhatók lesznek-e az útfelújítás során.

A rossz irányba kirakott megállni tilos táblák hatálya március 4-én 7 órától indul. Egyúttal a totális káosz is.

Címkék: közlekedés parkolás útfelújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr9114665365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása