"Egy érdekes dolgot szeretnék megosztani főleg azokkal akiknek kis gyerekeik vannak: 3-4-5-6 ütem közös játszóterén, a homokozó környékén is aranyeső bokrok vannak. Ezeknek a virága rendkívül mérgező ha a gyerek megeszi, gyomor kimosást kell alkalmazni a gyógyulás érdekében. Valószínüleg nem ez az egyetlen mérgező növény az udvaron, jó lenne valahogy kiírni a játszótér környékére." - hívta fel az egyik lakó a figyelmet az Index.hu Kondorosi lakónegyed topikjában.

A Wikipedia szerint az aranyeső fajok minden része, de különösen a termésük erősen mérgező alkaloidokat tartalmaz.

Címkék: játszótér udvar

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr254351068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sequoyah 2012.03.31. 14:14:23

Akkor ne edd meg, ilyen egyszerű...
Vagy zárd be magad és a gyereked egy steril gumiszobába, és ott tuti nem lesz bajod;)

nodorbur 2012.04.02. 10:00:28

Nagyon egyszerű a megoldás:
Figyelni kell a gyerekre, mit csinál a játszó téren... Mondjuk meg is lehet rá tanítani hogy nem eszünk meg mindent...
Nekem 2 gyermekem van 4 éves a nagyobb soha nem evett meg semmit ami nem táplálék, se homokot se földet se füvet semmit :)
A másik 1 éves múlt és ő sem vesz a szájába semmit sem.
Mondjuk felteszem a kérdést, hogy melyik idióta lakónak vagy munkásnak támadt az a zseniális ötlete hogy sódert öntsön a homokozóba? És ezt a biztonsági szolgálat illetve hőn szeretett gondnokunk miért is nem akadályozta meg, ha már van kamera rendszer?
És miért is nem lehet egy fali kutat kiépíteni a játszótérre hogy mondjuk az első és megsérülő gyereket ne kelljen alkalmanként felcitálni a 6 emeletre?
Várom a tippeket!

Elég 2012.04.16. 14:38:09

És azt lehetne moderálni,hogy a környező kölkök is a lakóparkba járjanak az unintelligens,köszönni nem tudó szüleikkel?
süti beállítások módosítása