SZVB az SZMSZ-ben

 2011.03.07. 22:35

Folytatom a 10/B SZMSZ-módosításának lehetőségeit. Közgyűlési utasításra, az SZVB tagjaiból és a közös képviselet képviselőjéből létrejött bizottság által szavazásra bocsátott módosítás szerint a B/I/3.7 új pont alapján minden közgyűlésen napirendi pont lenne a Számvizsgáló Bizottság tagjainak visszahívása, új tagok választása, és döntés a tagok díjazásáról.

Úgy tűnik, valaki nagyon nem olvasta el a társasházi törvényt, mert az bizony pontosan meghatározza, hogy a közgyűlésnek ehhez bármikor joga van. Az, hogy minden közgyűlésen az SZVB újra legyen választva, teljesen értelmetlen. A B/III/1.3 új pont tartalma pedig duplán felesleges. Az is arra tér ki, hogy az SZVB tagjainak tiszteletdíját a közgyűlés határozza meg, holott ez már az általam előbb említett pontban fel lett vetve, ráadásul a társasházi törvény is tartalmazza.

Kíváncsian várom, más házaknál hogy van, az SZVB tagjai kapnak fizetést. Ne felejtsük el, olyan nincs, hogy a közös költségből valamennyit jóvá írunk nekik, ha pénzt kapnak, számlát kell adniuk róla.

Címkék: szmsz szvb

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr52720170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása