Keréklopás a teremgarázsban

 2011.08.15. 12:30

Egy Mazda személyautó mind a négy kerekét ellopták az éjszaka a 10/B teremgarázsában. A tárlófeltöréseken, rongálásokon szinte már meg sem lehet lepődni, hiszen a közös képviselet a mai napig nem tett semmit az illegális belépőkártyák letiltásának ügyében. A májusi közgyűlésen hozott határozat szerint a Szelei és Serfőző Kft.-nek június 30-ig kellett volna a lakóktól bekérnie a kártyák számait, és július 15-ig intézkedniük a jogtalanul birtokolt belépők letiltásáról. Sok kártya jogtalanul ugyanis azért van kint, mert a beruházó megfelelő mennyiségű pénz ellenében megfelelő kontroll nélkül adogatta a belépőket, és ki tudja, hány egykori munkásnál is maradt belőle. Így valósulhatnak meg a garázsban könnyedén az illegális parkolások is.

A közös képviselet a közgyűlési határozattal ellentétben még csak arra sem volt hajlandó, hogy időben szóljon a közgyűlésen részt nem vevő lakóknak a kezdeményezésről. A faliújságra adatszolgáltatási felhívást nem raktak ki, csak június 30-án dobták be a közgyűlés határozati kivonatát a postaládákba, amely tartalmazta a határidőket (azt nem, hogy az adatokat milyen módon hova kell eljuttatni). A társasházi törvény szerint előírt jegyzőkönyv a mai napig nem készült, és a határozatok - szintén a törvény által előírt - szabályos kihirdetése sem történt meg.

Minden egyes lopásért ha jogilag nem is, de erkölcsileg mindenképpen a közös képviselet hibáztatható.

Címkék: parkolás képviselet bűncselekmény keréklopás

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr383154798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vizsgáló 2011.08.17. 17:38:43

Éjszaka újabb autóról lopták le a kerekeket. Ha bárki bármi gyanúsat látott, a gondnoknak elmondhatja vagy a rendőrségnek közvetlenül jelezheti.
süti beállítások módosítása