Az alábbi írás zorko felhasználótól ugyan eredetileg az egyik poszt kommentjéhez érkezett, de úgy vélem, egyfelől nem ott a helye, másfelől van annyira fontos, hogy külön helyet kapjon a blogon.

Nem pont ide kapcsolódik, de azért közzéteszem a közös képviseletnek írt mai levelemet nevek nélkül:

"Tisztelt S. Úr!

A Kondorosi lakónegyedben lakom, házkezelőnk S.Z. .

Mivel egy korábbi más témájú megkeresésemre S.Z. Úr egyáltalán nem reagált, ezúttal közvetlenül Önhöz fordulok az aktuális, de már krónikussá vált problémával.

Egy korábbi felmérés során és szóban is többször jeleztem, hogy az aktualitásokról, hírekről célszerű lenne e-mailben is értesíteni a lakókat.
Ma már a faliújságon elhelyezett értesítések elavultak, a szolgáltatók a korszerű, e-mailben történő kommunikációt preferálják, mivel lényegesen hatékonyabb és nem utolsó sorban ingyenes is. Természetesen megtartható mindkét hírcsatorna, gondolva az internetkapcsolattal nem rendelkező lakókra is.

Jó példa a rendszer elavultságára a mai nap (02.25. szombat) eseményei.
Délelőtt azt tapasztaltuk, hogy váratlanul megszűnt a melegvíz szolgáltatás. Legutóbb szerda este olvastuk a faliújságot, (ahol a még csütörtöki javítást hirdették ki) ezért valószínűleg lemaradtunk az újabb falragaszról.
Kisgyermekes családként - ráadásul hétvégén - rendkívül kellemetlenül érintett bennünket a melegvíz szolgáltatás váratlan kiesése.
A problémával rögtön megkerestem telefonon V.I.-t, a lakópark gondnokát. Kioktatott, hogy tudhatnék a javításról, hiszen az értesítés kint van a faliújságon. A fentiekre felhívtam az ő figyelmét is, amire közölte, hogy egy felmérés alapján a lakók túlnyomó többsége nem rendelkezik e-mail címmel és/vagy leveleit nem olvassa napi rendszerességgel.
Ilyen irányú megkeresést nem kaptunk, hasonló felmérésben nem vettünk részt, pedig 2007 óta lakunk itt.
Megjegyzem 2012-ben ez az állítás nem is igazán életszerű.
A gondnok kérdőre vont, hogy megnézem-e napi rendszerességgel a közös képviselet weboldalát, mivel ott minden hír fent van. Bizony múlik úgy el nap, hogy nem látogatom meg a www.szelei-serfozo.hu-t, ahogy a többi szolgáltató (telefon, víz, villany, internet stb.) weboldalát sem, ezúttal viszont beléptem a felhasználónevemmel, jelszavammal.
A "Házhírek" rovatban 2010.09.06.-i, a cég általános hírei között 2012.01.10.-i az utolsó bejegyzés...

V. Úr magatartásával kapcsolatban általában is súlyos problémákat tapasztalunk és a közvetlen lakókörnyezetem visszajelzései is hasonlóak. Stílusa rendkívül arrogáns, kioktató és utasító. A legkisebb jelét sem tapasztaljuk annak, miszerint tudatában lenne, hogy a fizetését az Önök közvetítésével tőlünk, lakóktól kapja. A helyett, hogy a munkája iránti kellő alázattal és a munkalehetősége megbecsülésével, a lakók és a társasház érdekeit képviselve látná el feladatait, egyfajta felettes személy benyomását próbálja kelteni.
Különösen a hulladék kérdéskörben tanúsít ellentmondásos magatartást.
Egyik oldalról a biztonsági őr bevonásával fenyegetőleg lép fel és akár hétvégén is becsönget egy folyosóra ideiglenesen kitett kartondoboz miatt, máskor a szeméttárolóban önti össze a szelektíven gyűjtött PET palackokat a többi háztartási hulladékkal.
A háztartásokban esetenként keletkező kartondobozok (pl. TV, mosógép doboza) elhelyezésére a CBA melletti szelektív hulladékgyűjtő szigetet javasolja, amiért egyébként az FKF Zrt. súlyos büntetést szab ki. Körbeérdeklődve más társasházaknál a kartondoboz elhelyezése a szeméttárolóban is csak nálunk, illetve a gondnokunknak jelent problémát.

A mai nehéz gazdasági helyzetben, amikor minden munka - végezzék azt munkavállalóként, vagy vállalkozóként - kivételes lehetőségnek számít meglepőnek, érintett lakóként rendkívül felháborítónak tartom a gondnok által tanúsított magatartást és az Önök hozzáállását.

Bízva abban, hogy a fenti problémák megoldására nem a társasház kezelői tevékenység tendereztetése jelenti a kizárólagos megoldást, kérem a szükséges intézkedések haladéktalan meghozatalát a személyi konzekvenciák levonása mellett.

Mielőbbi szíves válaszát várva,

Üdvözlettel: ... "

Ha bárkinek hasonló problémái vannak vegye a fáradtságot és legalább írjon egy levelet a mail@szelei-serfozo.hu-ra.
Vegyék már észre a problémákat!

Egyébként semmi nem fog változni...

Címkék: képviselet gondnok

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr684202322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van-e jövője a magyar hulladékgazdálkodásnak? 2012.02.27. 08:40:28

 Forrás: Lesifotós bla-blogja Szerencsére erre a kérdésre a kormány törekvéseinek köszönhetően nem feltétlenül negatívan kell válaszolnunk, sőt. Míg a bolgár kormány bedől a helyi maffia ilyen vagy amolyan zsarolásának és megengedi az ország...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nodorbur 2012.02.27. 13:59:05

Egyetértek a Levél írójával!

Nagyon örülök hogy valaki ilyen épkézláb módon megfogalmazta a problémákat. Arról nem is beszélve hogy az épületek állapot a 2007-es állapotokhoz képest sokat romlott és nem látható a karbantartás nyoma. Több hétig kell várni pl egy Lift égőcserére vagy a folyósok vészvilágításainak a cseréjére. hogy a korlátok javítását ld: Fehérvári úti épület (1. ütem) Kondorosi úti bejáratánál ne is említsem.

vasyy 2012.02.27. 14:16:23

Sziasztok!

Nekem nagyon nem szimpi ez a vásárhelyi akárki (kisbetűvel a nevét mert azt érdemli). Korábban már bombáztam a közös képviselet központi e-mail címét, azzal hogy vásárhelyi nem végzi jól a dolgát, pl: nem adja vissza a vízórámat vízóra csere után, valamint nem akarja megcsinálni az 1. ütem kondorosi úti bejárata felőli leszakadt korlátot (azota sincs megcsinálva), és hogy vásárhelyi tiszteletlen a lakókkal. Még magával Szelei úrral, az igazgatóval is beszéltem már ez ügyben. Nem tudom történt-e valami, látszólag egyenlőre semmi....

Le kéne váltatni ezt a vásárhelyit ....

nodorbur 2012.02.27. 14:19:22

@vasyy: szerintem e teljes szeliserfőzőt kéne leváltani!

Vizsgáló 2012.02.27. 21:18:14

A 4-5-ös ütemben nem ez a vélemény a gondnokról. Olyannyira nem, hogy még a fizetését is emelték.

vasyy 2012.02.28. 07:33:10

Ezexerint kétszínű is.

nodorbur 2012.02.28. 11:37:22

@Vizsgáló: Megdöbbenve hallom! én a 3-dikban lakom és mikor megkérdeztem tőle, hogy a közös játszótéren kialakítható lenne-e egy vízcsap, hogy ha a gyerek elesik, vagy összepiszkolja magát, akkor lemoshassuk a kezét, lábát, sebét stb stb
Kiakadva ordenáré stílusban kioktatott hogy "még mit nem képzelek mert akkor mindenki ide fogja hozni a kocsiját mosatni!"
Hát kérem ez eleve nonszensz! Főleg ha időzáras csapot szerelünk fel, még takarékos is lenne. Nyilván a szülőkre nagyobb felelősség hárul, hogy gyermekeiket megtanítsák, hogy nem nyomkodjuk a csapon a gombot feleslegesen! De részemről ez vállalható :)

göböly 2012.02.28. 16:46:16

A fejétől bűzlik a hal.
Alapvetően nem a gondnokkal van a probléma, hanem a közös képviselettel. A gondnok azt csinálja amire a közös képviselet utasítja, ha legyen bunkó a lakókkal, akkor bunkó lesz.

zorko 2012.02.28. 19:46:24

Ha rövid időn belül nincs érdemben válasz, vagy előrelépés, akkor meg kell versenyeztetni a tevékenységet.

nodorbur 2012.02.29. 07:54:34

Már vagyunk egy páran akik a leváltáson gondolkodunk... De ahhoz rengeteg aláírást össze kell gyűjteni!
Ki segít benne?

Vizsgáló 2012.03.01. 19:01:00

A leváltást nem aláírásokkal lehet, az csak a közgyűlés összehívására. De minek ezen pedálozni, amikor nyakunkon az éves közgyűlés. Ott egyszerű többséggel ki lehet vágni a közös képviseletet.

nodorbur 2012.03.02. 10:51:25

Bocs, de én úgy tudom, hogy csak rendkívüli közgyűlésen lehet leváltani a közös képviseletet! Ahhoz meg a lakók 50% +1 aláírás szükséges. Tévednék?

Vizsgáló 2012.03.02. 17:42:06

Ez a rendkívüli közgyűlésen dolog logikátlan. Mitől rendkívüli a közgyűlés? Csak attól, hogy nem a szokásos május környékén van összehívva az éves beszámoló elfogadása céljából. Teljesen mindegy, rendkívüli vagy rendes közgyűlés, bármelyiken le lehet váltani a közös képviselet, anélkül, hogy az előre meghirdetett napirendi pont lett volna.

Elég 2012.04.24. 15:37:30

@nodorbur:
Jaaa,és akkor a köztéri játszóterekre nem is viszed a gyereked,mert nincs csap?

Tök jó ötlet!legyen csap! DE: szedjék be a díját a gyerekes családoktól,fizessék azok az egész környékről idejáró társaság vízszámláját.

nodorbur 2012.04.24. 15:41:31

Milyen egész környékről? Már ne is haragudj de csak a lakópark lakói járnak oda! Szerintem pedig az egész tavaszi-nyári locsolás sokkal többe kerül, mint a gyerek kezét megmosni...
süti beállítások módosítása