Mintegy 40 millió forintos költségen elkezdődtek a munkálatok a Kondorosi lakópark 10/B épületében a kamerarendszer kiépítésére. A döntés a legutóbbi közgyűlésen született meg, a társasházi törvénnyel ellentétesen a lakók kétharmadának beleegyezése helyett alig 30-an szavaztak a kiépítés mellett. Akkor még csak 1,5 millió forintról szólt a fáma, a jelentős költségnövekedés azért következett be, mert a közös képviselet - a Számvizsgáló Bizottsággal egyetértésben - a kamerarendszert kiterjesztette a lakások nappalijára is. A kamerák képét a közös képviselet által ajánlott biztonsági őrök nézik majd, illetőleg önszorgalomból a gondnok, aki azonnal lépni fog, ha azt tapasztalja, a PET palackokat valaki a háztartási szemét közé keveri, és nem külön viszi le a tárolóba.

A kamerarendszer kiépítése várhatóan jövő év április 1-jéig tart. A közös képviselet kéri a lakók türelmét, és a szabad bejutás biztosítását a lakásokba. Aki esetleg nappal nem tartózkodik otthon, az a lakáskulcsát a gondnoki postaládába dobja be.

Címkék: kamera képviselet gondnok SZVB

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr134353423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viragimado 2012.05.30. 17:20:20

Tájékoztatnék mindenkit, hogy a lakásokba kamerát telepíteni, és azt idegenekkel figyeltetni, tárolni, sérti a személyiségi jogokról szóló törvényt! Ilyet a lakó, illetve bérlő saját engedélye nélkül semmilyen közgyűlési határozatra hivatkozva NEM lehet tenni!
Ráadásul ki az az idióta, aki biztonsági őrök, gondnokok elé akarja tárni a magánéletét, hogy aztán a NET-en landoljon az egész. Ki akarja mások orra elé tárni, hol milyen értékeket tart?
Normális volt az aki ezt egyáltalán felvetette?
Az egész ügyet érdemes lenne a személyiségi jogokkal foglalkozó ombudsman elé vinni. Már azt is sérelmesnek találták, hogy a tömegközlekedési eszközök be legyenek kamerázva. Hát még ehhez mit szólnának? Rossz vicc az egész!

Krisz101 2014.03.02. 23:23:54

Sziasztok, érdeklődésként találtam a blogra, egy másik ház lakója vagyok, amit szintén a SZ és S kft kezel (7.ker).

szóval:

Ez a blogbejegyzés csak egy poén, ugye??? :D vagy ez tényleg megtörténik :OO ??
süti beállítások módosítása