Ez történt a közgyűlésen

 2012.05.31. 19:31

Megtartotta éves közgyűlését május 30-án a 10/B. A lakói akarattal ellentétben nem a teremgarázsban, hanem 44 ezer Ft-ért a Venturában gyűlt össze az a néhány ember, akit talán érdekel a ház, illetve a saját sorsa.

A közös képviseletet ellátó Szelei-Serfőző Kft. Ismét tanúbizonyságát adta, hogy milyen puszi pajtás viszonyban is van a beruházó HegyVölgy Kft-vel, így egy lépés sem tett a 3,9 millió forintra rúgó tartozásuk behajtására. Azzal védekezett, hogy a 634 ezer Ft-os tőketartozás (a többi a késedelmi kamat) összességében nem teszi ki a háromhavi kötelezettséget, így nem lehet behajtást indítani. Ez azonban két okból sem igaz. Egyfelől a lakásonkénti bontásban előfordul legalább háromhavi mértékű tartozás, másfelől akár 1000 Ft esetében is indítható fizetési meghagyás, a 3 hónap a jelzálogra vonatkozik. De a közös képviseletnek nem erőssége a törvények betartása, illetőleg a lakók érdekeinek képviselete.

Egy erőteljes tartózkodás mellett a közgyűlés elfogadta a szemétprés beszerzését, bruttó 1,7 millió forintért. A berendezés jelentős mértékben csökkenti a szemétszállítás díját, az ára 1,5 év alatt megtérül. Egy idős nő tiltakozott csak igen vehemensen, hogy a nyugdíjából ezt nem tudja kigazdálkodni (pedig mondva lett, hogy nem kell plusz befizetés, és ez a spórolás miatt van), mindezt azután, hogy kijelentette, jó a Venturában bérelni termet, nem szükséges ingyen a teremgarázsban összegyűlnünk, vagy 2-3 perc sétányira a Fogócska utcában lévő iskolában, féláron.

A gondnok telefonja körüli anomáliára is fény derült. A közgyűlés ugyan csak 50 ezer Ft-ot engedélyezett gondnoki telefonra, mégis 63 550 Ft lett belőle 2011-ben. Ez úgy jött ki, hogy elszámolási ügyeskedés miatt egy előfizetéses SIM kártyát is vásároltak, amit semmire sem használnak. Ez a móka nekünk 13 550 Ft-ba került. A gondnok feltöltőkártyás telefont használ, horror percdíjakkal, ellenőrizhetetlen módon a többi társasházzal közösen (máshol 96 ezer Ft-ot számolt el). A közgyűlés jelezte a közös képviseletnek, nem lesz ez így jó, a gondnok ellenőrizhető módon előfizetéses telefont használjon, és ezügyben egyeztessenek a többi társasházzal.

A kamerarendszer kiépítése még nem kezdődött meg, a megszavazott pótbefizetésről hamarosan levélben értesítik a lakókat.

Komoly problémaként merül fel a vízcsövek rohadása. Folyamatosak a csőtörések. Ennek okát keresik. Lehet, hogy e téren is silány munkát végzett a HegyVölgy?

Címkék: kamera képviselet közgyűlés csőtörés gondnok szemétprés hegyvölgy

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr214557819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nodorbur 2012.06.04. 13:42:36

Érdekelne még milyen jogon számolnak el épületrészenként (értsd közgyűlés szerint összetartozó házrészek) évi 1.140.000 forintot a Gondnok úr bérköltségére... amikor a lakást ingyen kapja a telefonért nyilván nem fizet egy forintot sem! Ötletek?

Vizsgáló 2012.06.04. 18:22:30

Vállalkozói szerződés alapján jár neki a pénz. De ha jól tudom, se lakásra, se telefonra nincs utalás a szerződésben, tehát az a kifizetés törvényellenes.

Elég 2012.06.21. 15:47:16

A SZVB-nek kellene nyomnia az előfizetéses SIM használatára való átállást,hiszen az már adott,holnaptól akár élhetne is és ellenőrizhető is lenne!Nem tudom,ez egyáltalán jegyzőkönyvbe került-e!?
Másrészről ezt az összes házra egyenlő arányban lebontva, egyenlő teherként kellene viselni.

rohadjmegARCgeci 2012.10.24. 11:52:59

Rendkívüli közgyűléssel leváltható a jelenlegi közös képviselő.A jelenlévők 51% igen szavazatával.Ha szeretnének a lakók egy igazán jó közös képviselőt,aki kiharcolja flottul a dolgokat és nagyon korrekt,akkor értesítsenek a következő címen; morcika01@citromail.hu
A közös képviselő munkája ellenőrizhető és közel is van a kondorosi negyedhez.Ő évek óta (van ahol 10 éve is)képvisel több helyen is társasházat itt a 11.kerületben.Lehet hogy megérné a váltást meggondolni.
süti beállítások módosítása