Közgyűlésen történt

 2013.05.31. 08:45

Az éves közgyűlését tartotta május 30-án a 10/B társasház. A közgyűlésen egészen véletlenül, szinte mellékesen kiderült, hogy csődközelben van a ház. A számlán 1,5 millió forint, a lakó túlfizetés 5 millió felett, a kintlévőség 10 milliónál is több. A közös képviselet a beruházó Hegyvölgy Kft. és a lakók tartozásának behajtására nem sokat tett, de azért szépen csöndben emelte volna a fizetését 5%-kkal, inflációkövetés címen. Ezzel a lakók nem értettek egyet, sőt, a Számvizsgáló Bizottság javaslatára a 10% csökkentés is napirendre került, de a közös képviselet érdekkörébe tartozó lakói szavazatok segítségével a csökkentés meghiúsult. A gondnok munkájával viszont a lakók nagyon meg voltak elégedve, és havi 10 ezer forinttal emelték a vállalkozói díját.

A Számvizsgáló Bizottság rendkívül nem volt megelégedve a közös képviseletet ellátó Szelei-Serfőző Kft.-vel. Ketten le is mondtak. Végül újra lettek választva, és két új tag is lett, akik korábban már vállaltak szerepet az SZVB-ben, csak szintén lemondtak, mert a közös képviselettel képtelenség volt együttműködni.

A gondnok telefonjának kérdése 2012-ben nem oldódott meg, holott a tavalyi közgyűlésen lakói kérésre a közös képviselet ígéretet tett arra, hogy a horribilis percdíjú kártyás telefon helyett előfizetés lesz, amelyet a többi társasházzal megosztva fizetnek. Ehelyett a tervezett 40 ezer forint helyett 60 ezer forintot kellett kiköhögnie a háznak, ehhez még hozzájött az adó, ami azért is érdekes, mert egy vállalkozó költségét azon túl, hogy megtérítette a ház, még adót is kellett fizetni utána. Másik házban amúgy az éves telefonköltség - ki tudja miért - 100 ezer forintra rúgott. A kérdés rendezve lett, a közgyűlés megszavazta, hogy évi 45 ezer forintban van maximalizálva a gondnok telefonálása (a közös képviselet 2013-ra 60 ezret tervezett be). Ezen összeg elegendő arra, hogy a másik három társasház hozzájárulásával vegyenek a Szelei-Serfőző Kft. nevére egy olyan előfizetést, amely korlátlan belföldi hívásra alkalmas.

A közös költség terén a lakók fizetési morálja rendkívül rossz, ezért a közgyűlés úgy döntött, már egy hónap tartozás után ügyvédi felszólítás megy, ennek költségét pedig az érintett tulajdonosnak kell állnia. A garanciális javítások miatti elmaradás miatt pedig az érintett cég ellen a közgyűlés peres eljárást helyezett kilátásba.

A hírek szerint a részben gibraltári (!!!) tulajdonossal rendelkező HegyVölgy Kft. jövőre még egy sor ház építésébe fog, ez lesz az utolsó beruházása (eredetileg még kettő volt tervben). Jó reklám nekik a tulajdonában lévő lakások és beállóhelyek közös költségével való jelentős elmaradás, valamint a garanciális javításokat elvégezni köteles, ciprusi (!!!) tulajdonossal rendelkező Kondorosi Bau Kft. inaktivitása.

Címkék: közgyűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr115337073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása