Listáznak a Jehova Tanúi?

 2015.12.01. 18:28

Már a lakóparkunk sincs biztonságban a hittérítőktől. A Jehova Tanúi egyház képviselői nem ám csak úgy röplapoznak, névre szólóan dobálják be a borítékba rakott üzeneteiket a lakók postaládáikba.

Jó magam egy fiatal lánnyal és fiúval futottam össze a kapuban. Illedelmesen köszöntek. Úgy láttam, előre el voltak készítve a borítékok, és keresték a címzetteket. Ez viszont azt jelenti, előzőleg beszerezték a neveket és címeket. Ezt viszont legálisan - az én esetemben biztosan nem, mert a Belügyminisztériumnál letiltottam - nem tehették meg, feltehetőleg a postaládákról vagy a kaputelefonról írták le.

jehovatanui.jpg
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint személyes adatnak minősül az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.

A Jehova Tanúinak a nevemet és címemet sosem adtam meg, így a listájuk, adatbázisuk az adataimat legálisan nem tartalmazhatja. Ezúton üzenem nekik, nem szeretnék velük még egyszer összefutni, de legfőképpen levelet kapni tőlük.

A Wikipédián megtalálható információ szerint a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház resztoriánus vallási felekezet, multi kiadó vállalat, hivatalrendszer, az amerikai Jehovah's Witnesses, Watchtower Bible and Tract Society magyarországi szervezete. Magyarországon 1989 óta bejegyzett egyház.

A bűneik és tilalmaik közül néhány, amely alapján tuti nem vagyok való közéjük:

  • Állami, vallási ünnepek megtartása vagy azokon, azokban aktívan részt venni helytelen, mert sérti a politikai semlegességről, ill. a hamis vallástól való elhatárolódásról szóló bibliai tanításokat, így a kisegyház elveti a közösségi-nemzeti összetartozás alapjait, és (végső soron) ellensúly nélküli kozmopolitizmust hirdet.
  • Vérátömlesztést és egyes vérkészítményeket ill. az ezeket tartalmazó (gyógy)szereket elfogadni bűn, de a vér különböző frakcióit tartalmazó készítményeket elfogadhatják, ha lelkiismeretük megengedi.
  • A politikai életben való részvétel ellentétben áll az igaz-keresztényi egyéniséggel (nem szavaznak, nem töltenek be politikai tisztséget vagy ezzel összefüggő állást), mivel ez sértheti a semlegesség álláspontját. Hitük szerint az emberiség minden problémáját csakis Isten Királysága oldhatja meg, ezért nem várják azok megoldását földi kormányzatoktól.
  • A hadviselést-katonai szolgálatban való részvételt nem vállalják. Katonai szolgálat, magas állami, politikai tisztségvállalás elítélendő, mindenki Krisztus királyságához legyen lojális. Ha valaki katonaságot vállalna, az esetben bevetés esetén gyilkossá válhatna.
  • Horror- és pornófilmeket nézni, ill. ilyen tartalmú könyveket olvasni helytelen, előbbit erőszakos tartalma, utóbbit a „nemi erkölcstelenségre” való ösztönzés miatt.
  • Szellemi gyengeségnek és veszélyes irányú gondolkodásnak minősül a születésnapok, névnapok, hagyományos keresztény ünnepek ünneplése vagy azokon való akár passzív részvétel is. Helytelen az ilyen alkalomból történő ajándékozás, gratulálás stb. Ennek oka szerintük az, hogy ezek az ünnepek pogány - tehát nem keresztény - eredetűek, valamint a Bibliában említett összes születésnapi ünnepség helyteleníthető kontextusban jelenik meg (gyilkossággal, dorbézolással párosultak, melyeket pogány személyek ünnepeltek).

Címkék: betolakodók

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr678130862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.a.r.t.i.z.a.n 2015.12.02. 10:51:36

Az egyetlen védekezés ellenük, azt kell mondani hogy "Baptista vagyok!" Valamiért félnek tőlük mint az ördög a tömjénfüsttől. Kipróbált technika, működik. A kertkapuban zaklattak többször is, míg kiment a párom és ezt mondta, mert valahol hallotta hogy beválik. Elnézést kértek szégyenkezve, gyorsan elszeleltek, azóta sem láttuk őket. Amúgy mindenki abban hisz amiben akar, Xenu vagy Jézus mindegy, de ez a levakarhatatlan stílusuk nagyon idegesítő.

inebhedj - szerintem 2015.12.02. 11:56:19

Amennyire tudom, a nyilvántartásból mindazok címe, neve igényelhető, akik annak kiadásának tilalmáról nem nyilatkoztak (online is lehetséges), és mindazoknak kiadható, akik a szükséges, az adatkezelési szabályozásnál leírt feltételeknek megfelelve, a megfelelő nyilvántartásba felvétettek.

Ha pedig az érintett nyilvántartásába már bekerült az adat, akkor az érintettnél (is) jelezni kell (írásban), hogy a továbbiakban nem járulsz hozzá a nyilvántartáshoz.

TBal 2015.12.02. 13:07:07

áh, ök még a sarkon sincsenek a nagy király, a Ríders Digesthez képest. Az esküvönk után kb. egy héttel kapott a feleségem tölük levelet az új, asszonynevére (amolyan nyert 5 millió forintot-félét), úgy, hogy még sehol, senki hivatalos ember nem ismerte azt a nevet az anyakönyvi hivatalon kívül.

metal · http://electric.blog.hu 2015.12.02. 13:40:09

@p.a.r.t.i.z.a.n: Nálunk a kutya is megtette. Engem próbáltak meg behálózni az udvaron, majd miután elzavartam őket, a páromat kezdték zaklatni, aki pont kinyitotta az ablakot. Miután megkérdeztem, hogy szerintük ők futnak gyorsabban, vagy a kutyáim, mert szívesen elengedem őket, és kipróbálhatjuk, elég gyorsan távoztak, és azóta nem láttuk őket:)
süti beállítások módosítása