Lebilincselő élmény

 2018.02.01. 18:40

Itt az ideje aranyba foglalni az Újbuda Közterület-felügyeletet. Nyilván ők is megelégelték az állandó bejelentéseket, és a szabálysértési feljelentések feleslegességét, így a Kondorosi úton a ház előtt tilosban parkoló autókat délelőtt kerékbilinccsel jutalmazták.

180201_kondorosikerekbilincs.jpg

Szerencsére köztük volt az NGJ-432 forgalmi rendszámú Volkswagen is, amin múltkor már volt feljelentés cetli, de a kocsi tulajdonosát láthatóan nem hatotta meg.

Várjuk szeretettel újból a közterület-felügyelőket, mert kell még egy kis idő, hogy a kerékbilincs látványa beégjen egyes deviáns személyek agyába.

Címkék: parkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr6813624780

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elkerülhető-e a kerékbilincs? 2018.07.23. 13:58:50

Az index.hu oldalon jelent meg nem olyan régen egy cikk, amely szerint a közterület-felügyelet azt nyilatkozta, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy muszáj kerékbilincselni. Azonban kevesen tudják, hogy van arra lehetőség, hogy megússzuk a kerékbili…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vizsgáló 2018.02.02. 08:39:12

Ma reggel ismét szép piros dísztárcsákat osztogattak.

göböly 2018.02.02. 17:27:36

Végre meglátta a közterület a könnyű pénzszerzés lehetőségét.
Reméljük sok önkéntes adakozó lesz.

fzoli415 2018.02.18. 10:13:52

Olvastam egy folytatást az Index fórumon, nem teljesen felemelő.

István Kulcsár 2018.03.26. 11:02:20

Jó napot kívánok! Én nem vagyok ottlakó, és az sem biztos, hogy a megfelelő fórumot választottam ehhez a levélhez.
A robogómmal teljesen szabályosan álltam meg a járdán, hiszen a járdán álló kétkerekűekre nem vonatkozik a megállni tilos tábla, és természetesen egy, az oszlopok közé berakott kerékpár vagy robogó nem zavarja, nem zavarhatja a gyalogosokat, mivel biztos vagyok abban, hogy nem szlalomoznak az oszlopok között.
Továbbá sehol nem láttam kiírva, hogy a járda magánterület lenne. A következő felirat volt a robogóra ragasztva: az itt tartózkodás zavarja a társasház rendjét, ezáltal nem megengedett. Nos, ezt barokkos túlzásnak érzem. Ha közterületen lerakom a robogómat vagy a kerékpáromat, úgy, hogy az ne zavarjon senkit, mert bőven van még hely molnárkocsival vagy babakocsival közlekedni a járdán, akkor finoman szólva is megdöbbenek, hogy bármilyen jogi hivatkozás feltüntetése nélkül azt írja egy névtelen és elérhetetlen valaki (Közös képviselet aláírással), hogy "kénytelenek leszünk a motorkerékpárját elszállíttatni a tulajdonos költségére". Van erre bármilyen elfogadható magyarázat?
A valamilyen közmű bódéjától (amin több ajtószerű ablak van, és amin egy felirat jelzi, hogy ne álljak oda, mert munkaterület) messzebb voltam, mint a fixen telepített hulladéktároló. Tehát az ablak kinyitójának sem lehettem útjában. Zebra ott nincs, tehát a szabályosan közlekedő gyalogosokat sem zavarhattam az átkelésben.
Ha a járda is az Önöké, akkor kérem ezt jelezzék, és akkor természetesen elnézést kérek és megígérem, hogy máskor nem állok oda, de ha nem az Önöké, akkor viszont azt kérem, próbáljanak meg békében élni azokkal, akik kerékpárt, robogót, vagy ezek valamelyik elektromos változatát használják, ezzel kevesebb károsanyagot juttatnak a környezetbe, nem okoznak dugót és káoszt, és egészen apró parkolóhely is elegendő nekik.

(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.

Ha legközelebb ott parkolok (feltételezve, hogy közterület) és valaki a 60ezer forintos láncot (legalább 2 flexkorong elhasználásával) elvágja, akkor megteszem a jogi lépéseket.

És kérem, legközelebb tüntessék fel az elérhetőséget is, hogy másik motoros társam tudja, kit kell keresnie!

További szép napot valamennyi olvasónak és ottlakónak, erre a mailcímre küldhetik a választ: uptoot@gmail.com

Ha nem a megfelelő felületet választottam, akkor kérem továbbítsák ezt a bejegyzést az illetékesnek! Köszönöm!
Kulcsár István
süti beállítások módosítása