A 10/B SZMSZ-ének módosítása szavazás alatt áll. Naponta egy-egy témát felvetek, hogy megkönnyítse a döntést, illetőleg meg tudjuk beszélni az aktuális felvetést. Az A/III/3.5 pont szerint „A szemétszállítás díját a tulajdonosok tulajdoni hányad arányában fizetik.” Ezt lehet a szavazólapon elfogadni vagy sem.

Ha egy kicsit jobban belegondolunk, akkor ez azt jelenti, hogy akinek tárolója és kocsibeállója van, az több szemétszállítási díjat fizet, ami természetesen igazságtalan. Ha valakinek kisebb lakása van, akkor abban általában kevesebben laktank, mint egy nagyobban, tehát kevesebb szemét termelődik, ezen gondolat mentén valami igazság lehet a kezdeményezésben. Úgy gondolom, hogy ha tulajdoni hányad alapján lenne a fizetés, akkor a tároló és a kocsibeállót leszámítva lehetne csak tulajdoni hányados megosztásról beszélni. Viszont forintosítva annyira kicsi az eltérés, hogy teljesen értelmetlen ilyen kezdeményezést elfogadni, teljesen megfelelő ha egyenlő mértékben, per lakás alapon van a díj meghatározva. Várom a véleményeket, illetőleg a többi házban lakók tapasztalatait.

Címkék: szemét szmsz

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr992715632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása