Gyorsjelentés a közgyűlésről

 2011.05.27. 07:52

A 10/B május 26-án tartotta az éves közgyűlését, ezúttal a Villányi úton. A távoli helyszín az előzetes várakozások szerint alacsony részvételt hozott. A lakók nagy része arra sem vette a fáradságot, hogy megbízást adjon valakinek a helyettesítésre.

Az SZVB tagjai közül egy maradt, a többi lemondott vagy nem megfelelő munkavégzés miatt vissza lett hívva. Két új tag lett, az egyik egy ügyvédi végzettségű, a másik pedig az első SZVB-ből, aki a ház érdekvédelmi keménymagjához tartozott, és családja révén rendkívül képben van a közös képviselettel kapcsolatos témákkal. A tagok fizetésre nem tartottak igényt, így továbbra is társadalmi munkában lehet a lakók érdekeit képviselni, ellenőrzőtevékenységet folytatni.

Az éves beszámolóból kiderült, a háznak jelentős kintlévősége van. A Hegyvölgy szokás szerint nem fizeti a közös költséget, mindig arra játszik, hogy az éves fűtéselszámolás után utólag rendezi az évet. Ez persze nem mentesíti őt a kamatfizetés alól. A lakók hozzájárultak, hogy kamerarendszerre kérjenek be árajánlatokat, a biztonsági őrök alkalmazását, azonban elvetették, csakúgy mint az a kóbor ötletet, hogy még a szeméttárolóba is kártyával lehessen belépni. Fontos előrelépésnek számít, hogy a közös képviselet kézbe veszi a teremgarázsba való bejutáshoz szükséges kártya adminisztrációját. Június végéig a lakóknak le kell adniuk a náluk lévő kártyák számait, és két hétre rá le lesznek tiltva azon kártyák, melyek illegálisak. A kocsik behajtásához szükséges kártyák száma korlátozva lett, egy beállóhelyhez csak egy lehet, ezzel is nehezítve a pofátlanul, jogtalanul beálló lakók ténykedését.

A közös képviselet az éves díját 200 ezer forinttal növelte volna, de a lakók ebbe nem mentek bele. A döntésben közrejátszott az ország gazdasági helyzete, így a lakók anyagi háttere, valamint az is, hogy a Szelei és Serfőző Kft. munkája nem volt kifogásmentes, az SZVB a 2010-es év során kétszer is visszatartotta a havidíjukat, mert nem végezték el azon feladatokat, amelyeket a közgyűlés meghatározott nekik. Így például a fénymásolásuk is aranyáron történt, emiatt még egy horribilis nagyságú számla a levegőben lóg. Lakói javaslatra viszont egyhangúlag a közgyűlés havi 5 ezer forinttal emelte  a gondnok fizetését, akinek a munkáját rendkívül nagy elégedettség övezi.

A közös képviselet elismerte a hibáját a kamatszámítás körül. Megígérték, hogy kiküldik a havi bontású táblázatot a lakóknak, és újraszámolják a kamatot, hiszen a társaház megalakulása utáni egy-két hónapra is számítottak, amikor még nem is lehetett tudni, mennyi a közös költség, így befizetés sem történt.
 
Fény derült a tűzoltóság vizsgálatainak részleteire is. A társasház kezelője 5 ezer forintra lett büntetve a vészirányjelzőkkel kapcsolatos szabálytalanság miatt. Azt is megtudhattuk, hogy a pékség a transzparensét engedély nélkül rakta ki, és ezért a hirdetésért a ház akár pénzt is kérhetne.

Címkék: hirdetés kamera parkolás pénzügyek szemét képviselet közgyűlés tűzoltóság szmsz gondnok szvb

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr872935872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása