Őr, kamera, rács

 2011.08.01. 17:41

Módosította a parlament a társasházi törvényt. Ennek értelmében "A közös tulajdonban álló épületrészek, helyiségek és területek megfigyelését szolgáló, zárt rendszerű műszaki megoldással kiépített elektronikus megfigyelő rendszer (a továbbiakban: kamerarendszer) létesítéséről és üzemeltetéséről a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább kétharmados többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazatával dönthet. Ebben az esetben a szervezeti-működési szabályzatnak tartalmaznia kell a kamerarendszer üzemeltetéséhez szükséges - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezéseivel összhangban megállapított - adatkezelési szabályokat."

Eddig lényegében a kamerarendszerek - így a Kondorosi lakóparkban is - illegálisan működtek, hiszen egyetlen lakónak is joga volt az egészet megvétóznia. Most már némiképp jobb a helyzet, de valljuk be, az összes lakó kétharmada (nem a közgyűlésen jelen levők!) sosem fog egyetérteni egy ilyen jelentős összeget kitevő beruházásban. A 10/B májusi közgyűlése még az aranyáron mért őröket is elvetették.

Marad tehát az egyéni védelem a tárolóknál. Ez pedig egy megfelelő rács. A Kondorosi lakóparkban a rácsok jelentős részét a Betörésvédelem Kft. készítette. A lakók ajánlása alapján jutottam el hozzájuk, és nem csalódtam, rendkívül megbízhatóak, gyorsak, rugalmasak. Mielőtt mellettük döntöttem, több helyről is kértem árajánlatot, és ár/minőségben ők voltak a legjobbak.

Nagyon részletekbe menően, technikailag nem akarok belemenni egy rács készíttetésébe, de a felesleges körök megspórolása miatt javaslom, mindenki előre nézzen utána, a zárszerkezeteknél mi az a cilinderes, kéttollú, egy- és többpontos zárásúak stb. Ennél a cégnél az tetszett, hogy eldönthettem, a rácsszerkezet be legyen-e borítva még egy vaslemezzel vagy sem. Nem mellékes szempont, hogy a rács mögött látják-e az értékeinket, vagy csak egy teli vaslemezt. Így lényegesen kisebb az arra őgyelgők számára a kísértés. A döntés előtt érdemes a teremgarázsban meglesni az eddigi rácsokat. Az üzletük a Bartók Béla úton van a Kosztolányi Dezső térnél.

A lakóparkban eddig egy olyan tárolóban sem volt betörés, ahol rács lett volna.

Címkék: kamera tároló

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr263117696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maci65 2011.08.02. 06:43:26

Mennyibe kerül egy rács?

göböly 2011.08.03. 10:20:28

Kb. 100 ezer Ft. De ha gyengébb minőséget akarsz, olcsóbban is megúszhatod. De kérhetsz ártájékoztatót is, az nem jár semmilyen kötelezettséggel.

Vizsgáló 2011.08.04. 18:48:42

Mindenképpen kérjél takarólemezt az ajtó feletti részre. Zárból elég egy, de az olyan kétszárnyú legyen, mint a lakásajtóknál a felső zár.
süti beállítások módosítása