Bűnöző lomtalanítók

 2011.10.15. 21:44

Szabálysértési, de akár büntetőeljárás is indulhat a Kondorosi lakópark lomtalanítása miatt. Ahogy korábbi posztomban is jeleztem, a lépcsőházakba kikerült térkép alapján a lomokat október 13-án a Fehérvári út túloldalán, sínek és a panelház közé kellett vinni. Ennek a lakók engedelmeskedtek is, holott az FKF egyértelműen fogalmazott a levelében, a ház előtti, munkagéppel jól megközelíthető közterületen lehet csak a lomokat gyűjteni. A Fehérvári út másik oldala már egy másik lomtalanítási körzet, így a lomokat az FKF nem szállította el.

A 218/1999. (XII. 28.) kormányrendelet az egyes szabálysértésekről így fogalmaz: aki a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, illetőleg közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A Büntető Törvénykönyv azonban még súlyosabb cselekményt vet fel: aki a hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Amennyiben szabálysértésről van szó, egyértelműen a lomokat kihelyező lakók lesznek elmarasztalva. Ha a rendőrség bűncselekménynek minősíti az esetet, akkor felbujtóként az is a vádlottak padjára kerül, aki a térképet a faliújságokra kirakta. Lehet, hogy új közös képviselet után kell nézni? De a lakók sincsenek biztonságban, a térfigyelő kamera felvételeit könnyedén vissza lehet tekerni.

Címkék: képviselet lomtalanítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr833305820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akinek nem inge.... 2011.10.17. 11:01:42

Tudsz róla,hogy a féligazságoktól hemzsegő hangulatkeltéseid pont megfelelnek arra,hogy esetleg elriassz egy vevőt, ha lakás szeretne venni nálunk? tökéletesen sz*rnak állítod be az amúgy normális,kultúrált,élhető lakóparkot, nem mellesleg ócsárolod az OTTHONUNKAT!! rendben van,hogy a közös képviselet olyan,amilyen, de ezzel akkoris olyan képet festesz le rólunk, mintha valami lepratelep lennénk.most mondom neked,nem ajánlom,hogy miattad bárki elessen a lakáseladástól,mert gyönyörűen fel leszel jelentve becsületsértésért,hitelrontásért. a lakópark hitelének rontásáért.

Panelos 2011.10.17. 19:07:45

Ide figyelj te jól öltözött! cIgányólat csináltatok az ablakom alatt! Fogd szépen a felháborodott seggedet és takarítsad el amit oda hordtál !!!!!!!!!!! Vagy majd más veszi kezelésbe a hátsódat Stohl lakosztályában

Maci65 2011.10.17. 20:58:31

Kár, hogy elrohadtak a karácsonyfák. Igazán otthonos hangulatot teremtett volna.

G. Áron 2011.10.22. 10:10:26

Elvitték a lomokat.

Elég 2013.09.26. 23:48:28

Az amùgy is gyér parkolòban megoldott lomolás sem jobb ötlet
.Ajánlom,h karcolás se legyen az autómon.
süti beállítások módosítása