Lehetetlen küldetés

 2012.02.10. 20:09

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a közös képviselet a 10/B-ben. A február 22. 17 órára meghirdetett közgyűlés témája a "Kamerarendszer kivitelezőjének kiválasztása, a bekerülési költség finanszírozása."

A tavaly májusi közgyűlésen döntöttek a lakók arról, hogy tájékozódásképpen a közös képviselet és a Számvizsgáló Bizottság árajánlatokat kérjen be. Az árajánlatok meg is érkeztek, és ötből hármat terjesztenek a közgyűlés elé. A kamerarendszer kiépítésére azonban nagyon kicsi az esély. A társasházi törvény szerint ugyanis az összes lakó (nem csak a közgyűlésen részt vevő!) kétharmadának jóváhagyása szükséges. Eddig pedig nemhogy egy véleményen nem volt ennyi ember, még a közgyűlésre se jöttek el annyian, hogy egyből határozatképes legyen.

Egy csoda folytán ha mégis összejönne ennyi igen, a következő lépés a 1,5-2 millió forint beruházási költség előteremtése lenne. A közös költség befizetési moráljával is súlyos gondok vannak, mi az esély arra, hogy a lakók egy ilyen plusz kiadásra mélyebben nyúljanak a zsebükbe, nemcsak a kiépítésnél, hanem hónapról hónapra az üzemeltetésnél.

A kamerarendszer kiépítését már kezdettől szorgalmazta a Szelei és Serfőző Kft. A kezdeményezésnek a tavalyi sorozatos keréklopások és a vissza-visszatérően előforduló tárolófeltörések adtak nyomatékot.

Címkék: kamera közgyűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr194091151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maci65 2012.02.11. 07:59:48

Az üzemeltetési költség nem hiszem, hogy olyan magas lenne. Ha csak arról van szó, hogy rögzítik a felvételt és nem nézi élőben egy biztonsági őr.

Tolesz 2012.02.12. 09:52:57

Nem tartom valószínűnek, hogy igennel szavaznak azok, akiknek csak tárolójuk van, és esetleg már 100 ezerért rácsot is szereltettek rá. Azokat meg végképp nem fogja érdekelni, akiknek se tárolójuk, se beállóhelyük. Tehát maradtak az autósok, akiknek a száma elenyésző a kétharmadhoz képest.

Vizsgáló 2012.02.12. 15:16:05

A közgyűlésen először arról kell szavazni, hogy legyen-e kamera. A tulajdonosok 2/3-a igent mond, akkor jöhet a következő szavazás, hogy melyik cég építse ki, utána pedig a harmadik, hogy miként legyen finanszírozva.
süti beállítások módosítása