Buszmegálló a lakóparknál

 2014.04.02. 08:11

A 4-es metró elkészülése kapcsán némileg változott a felszíni tömegközlekedés. Ez a változás a Kondorosi lakóparkot is érintette. A 213-as busz a XI. kerületi Kosztolányi Dezső tér és a XXII. kerületi Török utca között közlekedik. Az útvonala érinti a Szent Imre kórházat, a Bikás parkot (4-es metró állomása), a Bornemissza teret, és a Kondorosi lakóparkot is. A Kosztolányi Dezső tér irányába a megálló a Fehérvári úton, a lakópark oldalán, a DM magasságában, a másik irányban a Kondorosi úton, az uszoda előtt található.

2014_kondorosibuszmegallo.jpg

2014_fehervaribuszmegallo.jpg

Az, hogy ez az új járat beválik-e, nyilván az idő dönti el. Egyelőre azonban sok értelmét nem látni, és a megállójában sem tolonganak az emberek. Csupán 15-20 percenként jár, haszna talán annyi, hogy a 4-es metró Bikás parki megállójához (hétvégenként az ottani piachoz) elvisz elvileg 5 perc alatt. Persze a megálló az autósok szívatása, ugyanis a kétszer egysávos úton buszöböl nincs neki. A másik irányban, az uszodánál lévő megálló már jobb elhelyezkedésű, de a parkolóhelyek kárára lett kialakítva. Annak az iránynak sok értelme nincsen, hiszen a Savoya parkba nem visz be a busz.

Még egy újítással lehetett szembesülni, megjelent a 48-as villamos. Ez hétvégenként 15 perces követéssel a Savoya park és a Deák Ferenc tér között közlekedik. Felszállni az Albertfalva kitérőnél lehet, ami annyira közelnek azért nem mondható.

Mindet összevetve sokkal inkább hasznosabb lett volna, ha a 114-es és 214-es busz áll meg a lakóparknál. Ezek a járatok az Etele úton ugyan, de ugyanúgy elvisznek a Bikás parkhoz. A Kosztolányi Dezső tér irányába a megállót tökéletesen el lehetett volna helyezni a benzinkút melletti taxiállomás helyébe. A másik irányba a megállót kicsit távolabb, a Fehérvári út sínekkel való keresztezésénél lehet kialakítani. Jelenleg aki a 4-es metróra akar átszállni, úgyis a villamost választja, mert a követésük alapján a járatok egymást érik, és 10 perc alatt ott lehet lenni az Újbuda-központnál.

Címkék: tömegközlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr335890101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.02. 13:15:50

A 4-es metró teljesen üres, csak hétvégén nézte meg mindenki.

A 48-as villamosnak mi értelme? Milyen utazási igények keletkeznek hétvégén, amit egy negyedóránként közlekedő villamossal ki lehet szolgálni?

cso zsi 2014.04.02. 13:24:44

@Online Távmunkás: Nem védem, mert nincs miért. Reggel 3/4 8-kor eléggé tele volt. De a Kálvin, és a Móricz közötti lassúhajtás az kiábrándító.

akkor 2014.04.02. 13:54:18

"Annak az iránynak sok értelme nincsen, hiszen a Savoya parkba nem visz be a busz."

Egy megállóból nemcsak indulni lehet valahova, hanem oda érkezni is. Tehát ha az egyik iránynak van értelme az indulás miatt, akkor a másik iránynak is van az érkezés miatt...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.02. 14:58:50

@cso zsi: Egy vicc, hogy a Fővám tér és Gellért tér között és Móricz és Fehérvári úti piac között fel se gyorsul, kb. 25 km/h sebességgel cammog.

Maci65 2014.04.02. 16:29:57

A Fehérvári úti megállót sikerült rossz helyre rakni. A busz nem tud megállni az útkanyarulat miatt, tovább kell mennie, és a hátsó ajtó van a táblánál.
süti beállítások módosítása