Ugyanaz a nóta

 2014.05.29. 11:12

Megtartotta éves közgyűlését a 10/B. A közös képviselet munkájával kapcsolatban ismét komoly aggályok merültek fel, de a vége ismételten csak az lett, hogy a Számvizsgáló Bizottság három tagja lemondott.

Az SZVB egyik tagja által felolvasott éves összefoglaló szerint a közös képviseletet ellátó Szelei-Serfőző Kft. rendszeresen késve fizette a közüzemi számlákat, nem egyszer már aláírásra akkor küldték az SZVB-nek, amikor lejárt a fizetési határidő. Az SZVB határozott fellépésének köszönhetően a közös képviselet díjából le lett vonva a késedelmi kamat. A Szelei-Serfőző Kft. amúgy azzal védekezett, hogy náluk ennyi idő egy számla átfutása. Ez azonban elfogadhatatlan. Aggályként merült fel, hogy egyes javításokat a Mi Házunk Kft. végez, melynek tulajdonosi köre megegyezik a közös képviseletével. Az SZVB elégtelennek tartja a közös képviselet fellépését a tartozókkal szemben. Korábban rendszeresen történt keréklopás és tárolófeltörés a garázsban. A közös képviselet a lakók nyomására összeírta, hogy ki rendelkezik jogszerűen mágneskártyával. Állításuk szerint minden más kártyát letiltottak, ez az állítás azonban megbukott, mert utóbb kiderült, egy lakó nem adta le az egyik kártyájának a számát, mégsem tiltották le. A Szervezeti és Működési Szabályzat módosításának tervezete kritikán aluli. A közös képviselet csupán a közgyűlési meghívók kiküldése előtt egy nappal küldte át az éves beszámoló tervezetét az SZVB-nek, így véleményezni nem tudták. A közös képviselet a tavalyi közgyűlés jegyzőkönyvét még mindig nem rakta fel a honlapjára. Az SZVB-vel a közös képviselet továbbra sem kíván együttműködni. Az SZVB két tagja javasolta a Szelei-Serfőző Kft. megbízásának visszavonását.

A közös képviselet minderre úgy reagált, hogy nem látták értelmét az SZVB-vel való együttműködésnek. Többszöri lakói visszakérdezésre a Szelei-Serfőző Kft. egyik tulajdonosa csak mellébeszélt azzal kapcsolatban, miért nem küldték meg az SZVB-nek az éves anyagokat időben, és ezzel a gyakorlattal kívánnak-e szakítani.

A tartozás tavaly év végén a 8 millió forintot meghaladta. Most ez jelenleg 6 millió körül van, köszönhetően annak, hogy a beruházó HegyVölgy (amely újabb ház építésébe kezdett) rendezte a tőke- és kamattartozását. A közös képviselet a Mi Házunk Kft. - amúgy szerződés nélküli - megbízását nem tartja problémásnak, sőt.

Mivel a közös képviselet - bár informálisan tudott az SZVB-tagok lemondási szándékáról, és minden évben az SZVB egyes tagjai kiborulnak a munkájuk akadályozása miatt, és lemondanak - nem vette fel az SZVB-tagok választását a napirendi pontok közé, ezért hamarosan újabb közgyűlést kell tartani. A Szelei-Serfőző Kft. arról pedig hallani sem akar, hogy napirendre kerüljön a kirúgásuk, majd ha a lakók 10%-a írásban kezdeményezi.

A közgyűlésen amúgy a lakók 13%-a volt képviselve, de ez a szám is csak úgy jött össze, hogy az egyik SZVB-tag - aki a házzal szerződésben áll, így összeférhetetlensége ismét felmerült - egy rakat meghatalmazással érkezett, a szavazataival pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy idén a Szelei-Serfőző Kft. munkadíja emelkedjen.

Mivel a részvétel 50% alatt volt, az SZMSZ-t sem lehetett módosítani, így az adatvédelmi hatóság a kamerarendszer miatt bármikor milliós bírságot akaszthat a lakók nyakába. Az SZMSZ módosítására írásbeli szavazás lesz kiírva, ilyenre már egyszer volt példa, sikertelenül. Az SZMSZ tervezett módosítása ellen amúgy a lakók eléggé felháborodtak a közgyűlésen, mert olyanokat is tartalmazott, hogy személyes adatokat kell kiírni a tárolóra, beállóhelyhez, illetőleg bizonyos esetben még kulcsot is kell adni a tárolóhoz a gondnoknak.

Címkék: képviselet közgyűlés szvb

A bejegyzés trackback címe:

https://kondorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr776226332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása